Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vlnité nudle s jarní zeleninou

Večeře na čínský způsob!

Vydání: 2004/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 6 plátků anglické slaniny, nakrájených na proužky
    • 200 g zelené mražené zeleniny (například směs brokolice,  hrášku a fazolek)
    • 100 g hlaviček čerstvého chřestu (není-li u vás sezonní chřest  k dostání, lze vynechat)
    • 2 stroužky česneku
    • 6 jarních cibulek s kouskem natě, nakrájených na čtvrtky
    • 150 g vlnitých nudlí
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • sójovou omáčku na dochucení

Příprava jídla

1. olej rozehřejte na pánvi a poté do něj vsypte slaninu. Za občasného míchání ji smažte asi minutu, aby se tuk vyškvařil.

2. přidejte zeleninu (všechnu), česnek nakrájený na plátky a jarní cibulky. Smažte asi minutu. Přilijte lžíci vody, zmírněte oheň a nechte zhruba čtyři minuty dusit. Pokud byste zeleninu trápili déle, přestala by být křupavá a začala se rozvářet, což by bylo zcela proti čínským pravidlům hry.

3. uvařte nudle podle návodu na obalu a sceďte je, případně je zalijte horkou vodou, nechte změknout a vodu slijte.

4. promíchejte hotové nudle se zeleninou a slaninou, dochuťte sójovou omáčkou a podávejte.

Kouzelná přísada:
Vlnité nudle jsou něco úplně jiného než špagety nebo těstoviny z rýžové mouky. Jsou typické pro rychlou čínskou kuchyni; připravíte je raz dva (většinou stačí namočit je do horké vody, ale vždycky si raději přečtěte návod na obalu) a jsou efektní na pohled. Navíc se dobře nabírají hůlkami: do křupava osmahnutá zelenina se v nich totiž zachytí a drží, stejně jako hustá omáčka. Můžete je nahradit špagetami, pak ale hrozí, že loužička omáčky, v níž plave zelenina, zůstane na dně talíře a do pusy dopravíte jenom pár klouzavých nudlí. Vlnité nudle čínského původu, 250 g/20 Kč, seženete v běžné maloobchodní síti.

 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář