
Krůtí kuličky
Kuličky z krůtího masa provoněné bylinkami a polité pikantní švestkovou omáčkou.
Vydání: 2009/1
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 30-40 kuliček
Ingredience
- 500 g mletého krůtího masa, osoleného
- 5 najemno nasekaných šalotek nebo dvě střední cibule
- lžíce sekaných bylinek (třeba tymiánu, petrželky a koriandru)
- 2–3 lžíce medu
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 90 g rozdrobeného toustového chleba, případně strouhanky
- 300 g švestkových povidel
- 4 lžíce jablečného octa
- špetka mletého zázvoru a chilli
Na omáčku
Příprava jídla
1 Všechny ingredience na kuličky dejte do mísy a prohněťte, pak v dlaních vyvalujte malé kuličky. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte na půl hodiny do chladu.
2 Kuličky přendejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 20 minut. Mezitím vyrobte švestkovou omáčku – povidla, ocet, zázvor a chilli dejte do rendlíku a za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 3 minuty. Nechte vychladnout a podávejte ke kuličkám. Jsou skvělé i s domácí tatarkou.
Přidat komentář