
Žebírka na bourbonu
Vepřová žebírka grilovaná ve výrazné omáčce z bourbonu, worcesteru a hořčice.
Vydání: 2009/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- olej na smažení
- 1 malá cibulka, nakrájená
- 200 ml bourbonu (Jack Daniel’s nebo Wild Turkey)
- 100 g třtinového cukru
- 100 ml kečupu
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 kg vepřových žebírek
- sůl a pepř
Příprava jídla
1 V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a 10 minut na něm opékejte cibuli. Přidejte bourbon, cukr, kečup, worcester a hořčici a přiveďte k varu. Nechte pět minut vařit, dokud se neodpaří alkohol. Pak omáčku rozmixujte a dejte stranou.
2 Žebírka osolte, opepřete a grilujte je deset minut po každé straně. Pak je potřete omáčkou a vraťte na pět minut pod gril. Opakujte třikrát až čtyřikrát, dokud nejsou měkká a připravená k podávání.
Přidat komentář