Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žebírka na bourbonu

Vepřová žebírka grilovaná ve výrazné omáčce z bourbonu, worcesteru a hořčice.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Maso Středomořská

Ingredience

    • olej na smažení
    • 1 malá cibulka, nakrájená
    • 200 ml bourbonu (Jack Daniel’s nebo Wild Turkey)
    • 100 g třtinového cukru
    • 100 ml kečupu
    • 2 lžíce worcesterské omáčky
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • 2 kg vepřových žebírek
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a 10 minut na něm opékejte cibuli. Přidejte bourbon, cukr, kečup, worcester a hořčici a přiveďte k varu. Nechte pět minut vařit, dokud se neodpaří alkohol. Pak omáčku rozmixujte a dejte stranou.

2 Žebírka osolte, opepřete a grilujte je deset minut po každé straně. Pak je potřete omáčkou a vraťte na pět minut pod gril. Opakujte třikrát až čtyřikrát, dokud nejsou měkká a připravená k podávání.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Party chuťovky

Mix olivy

Vepřové won ton

Grilované sardinky

Plněné žampiony s ořechy

Krůtí kuličky

Tuňákové trojhránky

Španělské koláčky

Minifrittata

Papriky s chorizem

REKLAMA

Přidat komentář