Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Srdíčka zeleného salátu se zálivkou

Na tento i jiné saláty se vyplatí pořídit si za studena lisovaný olej. Nejlepší je avokádový, který má krásně zelenou barvu a výraznou chuť a vdechne život jakémukoli salátu. Dobrou volbou jsou ale také oleje lisované z vlašských nebo lískových ořechů či z různých semínek.

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 4 lžíce zastudena lisovaného oleje, nejlépe avokádového nebo oříškového (nabízejí prodejny zdravé výživy)
    • 1 lžíci balzamikového octa
    • hrubou mořskou sůl podle chuti
    • 6 co nejpevnějších hlávkových ­nebo ledových salátů
    • 50 g čerstvě naloupaných hoblinek parmazánu

Příprava jídla

Olej, ocet a sůl spolu prošlehejte na zálivku. Samotný salát připravte až na místě.

Přeprava a servírování:
Saláty pečlivě omyjte a zbavte je vnějších ovadlých listů. Odstraňte i další, tmavě zelené vnější listy, ale nevyhazujte je, můžete je použít na zdobení mís. Srdíčka salátu ještě jednou dobře opláchněte pod tekoucí studenou vodou, zůstanou svěží a křupavá. Rozkrojte je na čtvrtky a ty zabalte do plastové krabičky s ledem, aby vydržely čerstvé i během přepravy. Zálivku a sýr zabalte odděleně do menších nádob (plastových nebo sklenic s víčkem). Na místě pak už salát jen rozdělte na talíře, přelijte zálivkou a posypte sýrem. Dobře se k němu hodí i čerstvé pečivo.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.48

Přidat komentář