Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vejce z kokotky

Zapékaná vejce se smetanou a lanýžovým olejem.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chuťovka Francouzská

Ingredience

    • máslo na vymazání
    • 6 vajec (nejlépe bio)
    • hrubá mořská sůl, podle chuti
    • 6 lžic smetany ke šlehání
    • olivový olej s bílým lanýžem
    • proužky opečeného toustového chleba k podávání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 190 °C a do varné konvice dejte vařit vodu. Vymažte máslem šest zapékacích mističek (o objemu 125 ml) a vložte je do vyššího pekáče.

2 Do každé mističky rozklepněte jedno vejce, osolte je, zalijte lžící smetany a kapkou lanýžového oleje.

3 Nalijte do pekáče vařící vodu tak, aby dosahovala do poloviny misek. Vložte do trouby a pečte 15 minut. Ihned servírujte s opečeným toustovým chlebem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Otázka & odpověď: nákup vajec

Otázka & odpověď: nákup vajec

Banánový koktejl

Zapečené tousty

Hamburger

Hrášková polévka s frankfurtskými párky

8 nejoblíbenějších pokrmů z vajec

REKLAMA

Přidat komentář