Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečný nákyp s karamelovou polevou

Zejména děti ocení tuto sladkou tečku za nedělním obědem. Zapečená jablka politá karamelem.
Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 6 osob nebo 4 dospělé a 4 děti
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 40 minut
P
Britská

Ingredience

    • 85 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání
    • 140 g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • špetka soli
    • 100 g přírodního cukru
    • 200 ml mléka
    • 1 vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 nakyslá jablka, oloupaná a nakrájená na plátky

    Na karamelovou polevu

    • 140 g přírodního cukru
    • 50 g pekanových ořechů

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dvoulitrovou zapékací formu vymažte máslem. Mouku, cukr, špetku soli a kypřicí prášek prosijte do velké mísy. V jiné nádobě smíchejte mléko, máslo, vejce a vanilkový extrakt, směs přimíchejte k suchým ingrediencím a vytvořte hladké těsto. Jablka rozložte na dno zapékací misky a lžící na ně naneste připravené těsto.

2 Pak si připravte polevu: na cukr nalijte 250 ml vroucí vody a zamíchejte dohladka. Naneste na těsto a posypte pekanovými ořechy. Pečte 40 minut, až nákyp vyběhne a zezlátne. Servírujte pomocí velké lžíce, nezapomeňte každou porci přelít vzniklým karamelem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Party na sněhu

Party na sněhu

Jahelno-pohankový nákyp s houbami

Komentáře

Obrazek uzivatele
Předpis je trochu zmatený v koncovce, nejdříve je napsáno, že se má na polévu : na cukr nalít 250ml vody zamíchat do hladka a nalít na těsto a upeci. Při servírování se má znova nezapomenout polít karamelem?! Tak kolik dávek cukru na polévu tam vlastně je?!
Obrazek uzivatele
Nic nie je zmatene, staci citat: "nezapomeňte každou porci přelít vzniklým karamelem" - je tym myslene karamelom, ktory vznikne pri peceni nakypu...

Přidat komentář