Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lehký bramborový salát s mátovou majonézou

Poctivý domácí bramborový salát máme rádi všichni, ale tahle verze je výjimečně osvěžující a zajímavá. Báječná chuť, a navíc vypadá úžasně elegantně!

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
PT8M
Vaření 0:08
Salát Francouzská

Ingredience

    • 750 g malých pevných brambor, nejlépe nových
    • 400 g mražených celých fazolek
    • 400 g mraženého hrášku
    • 2 velká zralá avokáda
    • šťávu z jednoho citronu
    • Na zálivku:
    • 300 g majonézy
    • 2 lžíce francouzské hořčice
    • 2 lžíce nasekané čerstvé máty
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Suroviny na zálivku prošlehejte se dvěma lžícemi vody. Brambory pečlivě omyjte; nové nemusíte škrábat. Nakrájejte je na větší kousky, v hrnci zalijte vroucí osolenou vodou a vařte osm minut. Jakmile se začnou vařit, nad hrnec zavěste cedník a vsypte do něj fazolky i hrášek; uvaří se v horké páře z brambor. Přelijte studenou vodou, aby zůstaly zelené a křupavé. Brambory sceďte a také propláchněte.

2. Brambory, fazolky a hrášek vsypte do mísy. Před podáváním rozpulte avokáda, odstraňte pecku, oloupejte je, nasekejte na kousky a přelijte citronovou šťávou. Navršte na salát a před podáváním zalijte zálivkou.

Přeprava a servírování:
Přetáhněte mísu fólií na potraviny. Avokáda připravujte až na místě. ­Totéž platí o promíchávání salátu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.48

Přidat komentář