Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní bílá omáčka

Bílá omáčka má univerzální použití, hodí se jako základ všech omáček, přidávat ji můžete i do masových šťáv. Klidně ji zamrazte, v mrazáku vydrží dva měsíce.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 700 ml
Doba přípravy: Do 10 minut
PT3H
Vaření 3:00
Omáčka Francouzská

Ingredience

    • 150 g másla
    • odřezky či zbytky masa, které budete k omáčkám podávat (nebo jiné maso, které máte doma, např. kuřecí křídla)
    • 2 plátky pražské šunky
    • 2 mrkve a 1 petržel, nakrájené na půlkolečka

Příprava jídla

1 Všechny ingredience dejte do hrnce, zalijte dvěma litry vody a přiveďte k varu. Potom stáhněte plamen na minimum a nechte takzvaně táhnout. Vývar by se měl ‚vařit‘ jen při zhruba 80 °C, a toho docílíte dvěma způsoby: buď postavte hrnec se základem na bílou omáčku do vodní lázně (většího hrnce s vroucí vodou tak, aby se dna hrnců nedotýkala), anebo hořák sporáku nastavte na co nejnižší stupeň. Vařte asi tři hodiny, obsah hrnce by se měl zredukovat zhruba na třetinu.

2 Přeceďte přes co nejjemnější síto a použijte jako základ dalších omáček nebo zamrazte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajská omáčka s telecím masem

Cibulová omáčka

REKLAMA

Přidat komentář