Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Žilínské kynuté rohlíčky
Žilínské kynuté rohlíčky


> 60 min
0,0 (0x)

Z mouky, mléka, droždí, oleje, Hery, vanilkového cukru, žloutků, cukru, strouhané citronové kůry vypracujeme těsto. To pak rozdělíme na 6 menších těst a necháme kynout cca 1,5 hod. v teple. Než nám těsto nakyne, nachystáme si nádivku. Do hrnce nalijeme mléko a svaříme, pak nasypeme mletý mák, přidáme máslo a povaříme do zhoustnutí. Pak přidáme cukr, ořechy, rozinky, povidla a skořici. Případně zahustíme mletými ořechy. Vykynutá těsta rozválíme na placku cca 0,5cm a nakrájíme na 8 dílků (jako pizzu). Na široký kraj dáme lžíci nádivky, uchopíme oba rožky a smotáme ke špičce do rohlíčku. Špička konce těsta by měla být pod rohlíčkem. Rožky pak zatočíme. Naskládáme na vymaštěný plech a dovytvarujeme do tvaru rohlíčků, potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme mletými ořechy (48 ks rohlíčků). Dáme péct do předehřáté trouby, horkovzdušná 170C, na 25 minut. Upečené rohlíčky posypeme cukrem se skořicí.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 758.25 kcal
  • Bílkoviny 22.5 g
  • Sacharidy 84.25 g
  • Tuky 34.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt