Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Žilínské kynuté rohlíčky

Popis receptu: 
Máte chuť ke kávičce na něco voňavého, sladkého a plného venkovského aroma? Rohlíčky jsou to pravé...
Autor: Monika Drgáčová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na těsto: 1 kg hladké mouky, 0,5l mléka, 2 lžíce oleje, 50g droždí, 125g Hery, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 100g mletého cukru, nastrouhaná citronová kůra, bílek na potření. Nádivka: 200g mletého máku, 1,5 dcl mléka a 1,5 lžíce másla na svaření máku, 50g mletých vlašských ořechů, 100g na jemno sekaných vlašských ořechů, 3 lžíce švestkových povidel, 3 lžíce nasekaných rozinek naložených v rumu, 4 lžíce cukru a 1lžička mleté skořice. (každý jsme jinak mlsní...)

Příprava jídla

Z mouky, mléka, droždí, oleje, Hery, vanilkového cukru, žloutků, cukru, strouhané citronové kůry vypracujeme těsto. To pak rozdělíme na 6 menších těst a necháme kynout cca 1,5 hod. v teple. Než nám těsto nakyne, nachystáme si nádivku. Do hrnce nalijeme mléko a svaříme, pak nasypeme mletý mák, přidáme máslo a povaříme do zhoustnutí. Pak přidáme cukr, ořechy, rozinky, povidla a skořici. Případně zahustíme mletými ořechy. Vykynutá těsta rozválíme na placku cca 0,5cm a nakrájíme na 8 dílků (jako pizzu). Na široký kraj dáme lžíci nádivky, uchopíme oba rožky a smotáme ke špičce do rohlíčku. Špička konce těsta by měla být pod rohlíčkem. Rožky pak zatočíme. Naskládáme na vymaštěný plech a dovytvarujeme do tvaru rohlíčků, potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme mletými ořechy (48 ks rohlíčků). Dáme péct do předehřáté trouby, horkovzdušná 170C, na 25 minut. Upečené rohlíčky posypeme cukrem se skořicí.
REKLAMA

Přidat komentář