Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

TĚSTOVINOVÝ SALÁT S TUŇÁKEM A RAJČÁTKY

Popis receptu: 
Vhodný jako lehčí večeře. Co se týče množství, níže uvedené odpovídá porcím pro 2-3 osoby. Doba přípravy cca 15min
Autor: Radka Jaderná
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    1 větší hrnek těstovin /ideálně Torti od Panzani, ale proti gustu... :-)/ 1-2 šalotky /výborná obměna je též jarní cibulka/ min 12 cherry rajčátek /radši sladší odrůdu a na množství nešetřit/ 1-2 konzervy tuňáka /vřele doporučuji Rio Mare v olivovém oleji/ střední hrnek nastrouhaného sýra /Krolewski, Baby Bell - né přespříliš chuťově výrazné/ trocha majonézy na dochucení /ve zdravější variantě může být jogurt/

Příprava jídla

Těstoviny uvařimě dle návodu, vodu řádně osolíme. Než se dovaří, nasekáme šalotku - či jarní cibulku na drobno. Rajčátka omyjeme a pokrájíme na kolečka, tuňáka slijeme - ovšem trochu nálevu je doré si ponechat k ochucení. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Do větší mísy dáme scezené a okapané těstoviny - nemusí být vychladlé, přidáme šalotku, rajčátka a sýr. Promícháme, zakápneme olejem z tuňáka a přidáme majonézu - či jogurt podle chuti. Opět promícháme a jako posledního přidáme tuňáka, velice jemně ho přimícháme do salátu, je dobré aby se příliš nerozdrobil. Můžeme nechat odpočinout v lednici nebo rovnou podávat. Osobně si myslím, že salát je lepší ještě jako teplý.
REKLAMA

Přidat komentář