Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Placky se zeleninovým kari

I zeleninová kari mohou být hodně tučná. Ne tak naše verze: jen kolem 5 g na porci

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Asijská

Ingredience

    • 300 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
    • 400 g sterilovaných loupaných rajčat
    • 400 g sterilované cizrny, scezené
    • 1 lžičku mletého nebo drceného chilli
    • 1 lžíci kari pasty (např. Green Curry Paste, Thai Choice, 110 g, 40 Kč, Tesco)
    • 100 g čerstvých špenátových lístků
    • 2 lžíce sekaného čerstvého koriandru
    • 4 tenké chlebové placky (např. lavaš)
    • 4 lžíce nízkotučného bílého jogurtu
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Brambory povařte osm až deset minut, až změknou. Mezitím dejte rajčata, cizrnu, chilli a kari pastu do kastrolu a chvíli, asi pět minut, poduste.

2. Rozehřejte gril v troubě. Scezené brambory přisypte do kastrolu k cizrně, přidejte najemno nasekaný špenát a minutu povařte. Vmíchejte koriandr, osolte podle chuti a uchovejte v teple.

3. Placky pokropte trochou vody a ogrilujte je (asi půl minuty po každé straně). Na talíři naplňte každou placku čtvrtinou kari, dejte na ni lžíci jogurtu a přeložte napůl.

Jedna porce obsahuje cca: 1210 kJ, 12 g bílkovin, 54 g cukrů, 5 g tuku, 0 g nasycených tuků, 5 g vlákniny, 0 g přidaného cukru, 1,08 g soli
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.56
Obrazek uzivatele
Vynechala jsem chilli, dala více kari. Jídlo bylo vynikající. Rychlý a dobrý recept, jedli jsme s čapátí. Určitě si ho zopakuju.

Přidat komentář