1. Telecí maso opláchněte a odblaňte. Stonky řapíkatého celeru a jednu mrkev nakrájejte na tenké proužky. Do masa udělejte po vlákně dlouhým ostrým nožem otvory a prošpikujte je připravenou zeleninou. Maso potřete solí i pepřem a orestujte ze všech stran na rozpuštěném másle. Vložte do vyhřáté trouby a při 200 st. C dopékejte, přibližně 20 minut.
2. Zbylou zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte - mrkev s cuketou na kolečka, lilek na půlkokečka a papriky na čtvrtky.
3. Vše orestujte na olivovém oleji, přidejte kapary, cukr, sůl a pepř. Směs za stálého míchání přibližně 10 minut restujte, poté přilijte vinný ocet a krátce povařte. Hotovou telecí pečeni nakrájejte na plátky a rozdělte na talíře. Podlijte je sladkokyselou omáčkou s kusy zeleniny a servírujte.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4