0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

TELECÍ NA SLADKOKYSELO

TELECÍ NA SLADKOKYSELO

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

800 g telecí pečeně nebo kýty, 2 stonky řapíkatého celeru, 250 g mrkve, sůl, mletý pepř, 50 g másla, 220 g cukety, 1 menší lilek, 200 g paprik, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kaparů, 1 lžíce cukru písku, 2 lžíce vinného octa.
1. Telecí maso opláchněte a odblaňte. Stonky řapíkatého celeru a jednu mrkev nakrájejte na tenké proužky. Do masa udělejte po vlákně dlouhým ostrým nožem otvory a prošpikujte je připravenou zeleninou. Maso potřete solí i pepřem a orestujte ze všech stran na rozpuštěném másle. Vložte do vyhřáté trouby a při 200 st. C dopékejte, přibližně 20 minut. 2. Zbylou zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte - mrkev s cuketou na kolečka, lilek na půlkokečka a papriky na čtvrtky. 3. Vše orestujte na olivovém oleji, přidejte kapary, cukr, sůl a pepř. Směs za stálého míchání přibližně 10 minut restujte, poté přilijte vinný ocet a krátce povařte. Hotovou telecí pečeni nakrájejte na plátky a rozdělte na talíře. Podlijte je sladkokyselou omáčkou s kusy zeleniny a servírujte.
Autor: 700413

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč