Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

TELECÍ NA SLADKOKYSELO

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

TELECÍ NA SLADKOKYSELO

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

800 g telecí pečeně nebo kýty, 2 stonky řapíkatého celeru, 250 g mrkve, sůl, mletý pepř, 50 g másla, 220 g cukety, 1 menší lilek, 200 g paprik, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kaparů, 1 lžíce cukru písku, 2 lžíce vinného octa.
1. Telecí maso opláchněte a odblaňte. Stonky řapíkatého celeru a jednu mrkev nakrájejte na tenké proužky. Do masa udělejte po vlákně dlouhým ostrým nožem otvory a prošpikujte je připravenou zeleninou. Maso potřete solí i pepřem a orestujte ze všech stran na rozpuštěném másle. Vložte do vyhřáté trouby a při 200 st. C dopékejte, přibližně 20 minut. 2. Zbylou zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte - mrkev s cuketou na kolečka, lilek na půlkokečka a papriky na čtvrtky. 3. Vše orestujte na olivovém oleji, přidejte kapary, cukr, sůl a pepř. Směs za stálého míchání přibližně 10 minut restujte, poté přilijte vinný ocet a krátce povařte. Hotovou telecí pečeni nakrájejte na plátky a rozdělte na talíře. Podlijte je sladkokyselou omáčkou s kusy zeleniny a servírujte.
Autor: 700413

Obchod Apetit