Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

TELECÍ NA SLADKOKYSELO

Popis receptu: 
Chutné
Autor: Jaromír Broulík
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    800 g telecí pečeně nebo kýty, 2 stonky řapíkatého celeru, 250 g mrkve, sůl, mletý pepř, 50 g másla, 220 g cukety, 1 menší lilek, 200 g paprik, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kaparů, 1 lžíce cukru písku, 2 lžíce vinného octa.

Příprava jídla

1. Telecí maso opláchněte a odblaňte. Stonky řapíkatého celeru a jednu mrkev nakrájejte na tenké proužky. Do masa udělejte po vlákně dlouhým ostrým nožem otvory a prošpikujte je připravenou zeleninou. Maso potřete solí i pepřem a orestujte ze všech stran na rozpuštěném másle. Vložte do vyhřáté trouby a při 200 st. C dopékejte, přibližně 20 minut. 2. Zbylou zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte - mrkev s cuketou na kolečka, lilek na půlkokečka a papriky na čtvrtky. 3. Vše orestujte na olivovém oleji, přidejte kapary, cukr, sůl a pepř. Směs za stálého míchání přibližně 10 minut restujte, poté přilijte vinný ocet a krátce povařte. Hotovou telecí pečeni nakrájejte na plátky a rozdělte na talíře. Podlijte je sladkokyselou omáčkou s kusy zeleniny a servírujte.
REKLAMA

Přidat komentář