Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé kuře

Zajímavá kombinace vůní. Do křupava propečená kůžička se skvělou chutí.

Vydání: 2004/5
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • 4 kuřecí prsíčka s kůží a prsní kostí
    • šťávu a nastrouhanou kůru z velkého citronu
    • lžíci medu
    • lžíci olivového oleje
    • 2 nasekané stroužky česneku
    • lžíci sušené dobromysli (oregana)
    • lžičku soli

Příprava jídla

1. troubu předehřejte na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C). Kuřecí prsa položte kůží dolů do nižší zapékací misky nebo pekáčku. Všechny ostatní ingredience dejte do misky vhodné do mikrovlnky, nebo je vložte do malého kastrůlku. Minutu prohřejte v mikrovlnné troubě, anebo na sporáku a důkladně promíchejte. Směsí přelijte maso.

2. vložte pekáček či misku s masem do trouby a pečte asi 30–40 minut, přičemž maso zhruba každých deset minut polévejte vypečenou šťávou. Pokud by se vypékala příliš, podlijte maso trochou horké vody. Tak se bude kuře pomalu opékat, aby bylo krásně zlaté a lesklé. Nakonec ho nechte ještě pět minut stát. Jako přílohy se skvěle hodí nové brambory a zelený salát.

Kouzelná přísada:
Med a maso možná nejsou na první pohled ideální dvojice, ale to se dá říct i o mnoha manželských párech, kterým to přesto skvěle klape. Díky potírání vypečenou šťávou maso jemně zkaramelizuje, zpikantní a rozhodně nebude příliš sladké. Citrusová šťáva osobitou chuť ještě zdůrazní a doplní; že na téhle kombinaci vážně něco je, dokazují i další oblíbená jídla, třeba kachna na medu a pomerančích. Řecký med Amfora, 750 g/98 Kč, dováží JSG Straka a prodává například Delvita.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
tak z tohoto receptu jsem desne zklamana..podle obrazku to vypada fakt hezky, ale mam to v troube uz cca 30 minut a nejen, ze to nevoni ale "smrdi" ale ani vzhledove to neni hezke.. vidim to, ze misto toho bude k veceri pizza :{
Obrazek uzivatele
po cca dalsich 20-25 minutach je to porad des..takze to vazne leti do kose..zkusila jsem kousek masa ochutnat a vazne blivajz...
Obrazek uzivatele
ja jsem tento recept delala snad 3x a vzdy vyborny, dokonce jsem si ho ulozila do receptu, holka nevim kdes udelala chybu, ze se ti nepovedl
Obrazek uzivatele
Někdo má na vaření vlohy někdo si musí obědnávat pizzu. Jídlo je fakt úžasný.
Obrazek uzivatele
Prave som vyskusala tento recept a kura vsetkym chutilo, takze odporucam...
Obrazek uzivatele
Recept musím také pochválit!!! Sice jsem použila místo prsíček stehýnka, ale myslím, že na tom ani tak nezáleží. Kůžička křupavá, sladkokyselá chuť.... no, pochutnali jsme si :)
Obrazek uzivatele
Tak já jsem právě po jídle, přiznávám, že nejprve mi to také moc nevonělo, začala jsem být nervozní, přitom maso s medem máme moc rádi. Pak jsem přidala troubu na 230°C a přidala mnohem více oregana a začalo to mít ten správný šmak. Asi máme s Petrou stejnou troubu :-) Každopádně nakonec to bylo výborné
Obrazek uzivatele
Opravdu vynikající, jen nevím proč se má dávat maso kůží dolu, páč pak není kůže křupavá jak na obrázku a pak je název receptu mylný!!!Ale fakt super určitě budu péct zase, ale kůži nahoru:-)))
Obrazek uzivatele
super, strasne zajimava chut..

Přidat komentář