Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s krevetami na chilli

Elegantní jídlo, které můžete směle předložit návštěvě.

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Italská

Ingredience

    • 300 g těstovin (špaget)
    • 200 g zeleného hrášku (cukrového)
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 velké stroužky česneku, rozdrcené
    • 1 velkou čerstvou chilli papričku, bez semínek a nakrájenou najemno
    • 24 velkých, pokud možno jen chlazených vyloupaných krevet
    • 12 malých, nejlépe třešňových rajčátek, rozpůlených
    • hrst lístků čerstvé bazalky
    • hrst zelených salátových listů
    • sůl a pepř na dochucení

    Na zálivku:

    • 2 lžíce jemného nízkotučného tvarohu nebo žervé (třeba Měkký tvaroh Milko, 0,5 % tuku, v Delvitě 250 g za 12,50 Kč)
    • strouhanou kůru a šťávu ze 2 limetek
    • 1 lžíci krupicového cukru (nejlépe přírodního)

     

Příprava jídla

1. Ingredience na zálivku smíchejte v misce a dochuťte solí a pepřem. Nechte stranou.

2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Na poslední minutu vaření k nim přisypte hrášek (pokud máte tzv. cukrový v luscích, překrájejte je šikmo na menší kousky).

3. Mezitím rozehřejte ve velké silnostěnné pánvi nebo woku olej, vsypte do něj česnek i chilli papričku a na nepříliš silném plameni je asi půl minuty smažte, aby se česnek krásně rozvoněl, ale nezhnědl. Vsypte krevety, zvyšte teplotu a smažte zhruba tři minuty, až krevety zrůžoví.

4. Přisypte rajčata a za občasného míchání asi tři minuty smažte. Těstoviny s hráškem sceďte a přisypte do pánve. Posypte lístky bazalky, natrhanými na menší kousky, osolte a opepřete.

5. Salátové listy přelijte limetkovou zálivkou a podávejte k těstovinám; na stůl můžete dát i čerstvou bagetu, jíž ,vyluxujete‘ z talířů zbylou lahodnou šťávu.

Jedna porce obsahuje cca: 1394 kJ, 32 g bílkovin, 42 g cukrů, 5 g tuku, 1 g nasycených mastných kyselin, 3 g vlák­niny, 2 g přidaného cukru, 0,9 g soli
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd po italsku

Oběd po italsku

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.58

Přidat komentář