Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová panenka v bylinkách s pečenou zeleninou
veprova panenka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Vepřová panenka v bylinkách s pečenou zeleninou

4.4/5 Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1353 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 103 g
Tuky 39 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednou z nejlepších věcí na tomto receptu je fakt, že se všechno peče v jedné nádobě. Šetří tedy nejen kalorie, ale i čas při mytí nádobí.

Suroviny

petržel 4 ks
středně velké kořenové nebo pastináky, oloupané a podélně rozpůlené
malá, oloupaná, bez semínek, a na kousky (lze použít i dýňový kompot, pokud možno dia, odkapaný)
nejlépe červené, na kousky
olivový olej 1 PL
z jednoho citronu
bylinky 2 ČL
míchané, sušené (oregano, bazalka, majoránka)
panenka 500 g
vcelku
kyselejší, velké
vývar kuřecí 400 ml
horký
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Všechnu zeleninu dejte do pekáče, zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Promíchejte.

3

Na talíři promíchejte citronovou kůru se sušenými bylinkami a ve směsi obalte panenku. Koření na maso přitiskněte, aby neodpadávalo. Maso pak položte na zeleninu v pekáčku a pečte 40 minut.

4

Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Nasypte je také do pekáče, přilijte horký vývar a vše ještě 15–20 minut pečte.

5

Zeleninu naaranžujte na servírovací talíř, maso nakrájejte mírně šikmo na plátky a položte na zeleninu. Přelijte šťávou z pekáčku.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

02.09.2007 08:51
Recept se nachází v č.5/05, str.59

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč