Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová panenka v bylinkách s pečenou zeleninou

Jednou z nejlepších věcí na tomto receptu je fakt, že se všechno peče v jedné nádobě. Šetří tedy nejen kalorie, ale i čas při mytí nádobí.

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT55M
Pečení 0:55

Ingredience

    • 4 středně velké kořenové petržele nebo pastináky, oloupané a podélně rozpůlené
    • 1 malou dýni, oloupanou, bez semínek a nakrájenou na kousky (můžete použít i dýňový kompot, pokud možno dia, odkapaný)
    • 2 cibule, nejlépe červené, nakrájené na kousky
    • 1 lžíci olivového oleje
    • strouhanou kůru z 1 citronu
    • 2 lžičky míchaných sušených bylin (tymián, oregano, bazalka, majoránka)
    • 500 g vepřové panenky vcelku
    • 1 středně velké kyselejší jablko
    • 400 ml horkého drůbežího vývaru
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Všechnu zeleninu dejte do pekáče, zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Promíchejte.

2. Na talíři promíchejte citronovou kůru se sušenými bylinkami a ve směsi obalte panenku. Koření na maso přitiskněte, aby neodpadávalo. Maso pak položte na zeleninu v pekáčku a pečte 40 minut.

3. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Nasypte je také do pekáče, přilijte horký vývar a vše ještě 15–20 minut pečte. Zeleninu naaranžujte na servírovací talíř, maso nakrájejte mírně šikmo na plátky a položte na zeleninu. Přelijte šťávou z pekáčku.

Jedna porce obsahuje cca: 1662 kJ, 34 g bílkovin, 45 g cukrů, 2 g nasycených mastných kyselin, 10 g tuku,
12 g vlákniny, 0 g přidaného cukru,
0,85 g soli
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.59

Přidat komentář