
Hovězí & houbové karbanátky
Přidejte do oblíbených karbanátků žampiony nebo hřiby. K nim se skvěle hodí brambory nebo bramborová kaše.
Vydání: 2009/2
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce tuku
- 1 střední cibule
- 200g žampionů či hřibů nakrájených nadrobno
- 1 mrkev, nastrouhaná
- sůl
- kmín
- pepř
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1½ housky nakrájené na kostky
- mléko
- 2 vejce
- špetka majoránky
- 500g mletého hovězího
- strouhanka
Příprava jídla
1 Na 2 lžících tuku nechte zesklovatět 1 střední cibuli, přidejte 200 g žampionů či hřibů, nakrájených nadrobno, a 1 mrkev, nastrouhanou, osolte, okmínujte a opepřete. Opékejte, aby houby změkly.
2 Pak směs vmíchejte spolu s 2 prolisovanými stroužky česneku, 1½ houskou nakrájenou na kostky, namočené do mléka a vymačkané, 2 vejci a špetkou majoránky do 500 g směsi mletého hovězího a vepřového masa. Podle potřeby přidejte strouhanku.
Vytvarujte karbanátky a opečte na tuku.
Vyzkoušejte také: tuňákovou exotiku, pečené karbanátky s vínem a citronem, kapustové karbanátky.
Přidat komentář