
Pečené fazolovo-rýžové karbanátky
Bezmasá varianta oblíbeného pokrmu. Velmi snadná příprava.
Vydání: 2009/2
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 400 g konzerva fazolí
- 1 hrnek vařené rýže
- 2 lžíce kečupu
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 2 lžičky tymiánu
- 60 g hladké mouky
- sůl
- pepř
- 1 střední cibule
- 1 lžíce změklého másla
- mléko
Příprava jídla
1 Smíchejte 1× 400g konzervu fazolí, slitou a rozmačkanou, 1 hrnek vařené rýže, nejlépe natural, 2 lžíce kečupu, 1 prolisovaný stroužek česneku, 2 lžičky tymiánu, 60 g hladké mouky, sůl a pepř, 1 střední cibuli, na kostičky, 1 lžíci změklého másla, zvlhčete mlékem (i rostlinným), podle potřeby.
2 Zapékací misku o rozměru asi 33 × 23 cm vymažte olejem. Rozložte do ní směs a pečte při 175 °C asi 30 minut. Z upečené placky vykrojte karbanátky.
Přidat komentář