Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Bramborová polévka

Popis receptu: 
česká klasika
Autor: Lenka Karlová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    500 g brambor, zeleninová směs pod svíčkovou - ½ sáčku, 1 menší cibule, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, majoránka, sůl nebo vegeta, 2 lžíce hladké mouky a 1 lžíce oleje na jíšku, sušené houby (máme-li je nasušené z léta, jinak nemusí být)

Příprava jídla

Na oleji necháme osmahnout posekanou cibuli, přidáme polovinu sáčku mražené zeleninové směsi pod svíčkovou a necháme chvíli restovat. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, okořeníme solí nebo vegetou a zalijeme 1,5 litrem vody. Máme-li z léta nasušené houby, pak je namočíme do studené vody a přidáme do polévky (nejsou nutné). Necháme společně vařit, dokud brambory nejsou měkké. Mezitím si připravíme tmavou jíšku z 1 lžíce oleje a dvou lžic hladké mouky. Vychladlou jíšku přidáme do polévky a necháme krátce povařit. Přidáme česnek, majoránku, podle chuti ještě dokořeníme solí nebo vegetou a můžeme podávat.
REKLAMA

Přidat komentář