Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč s olivami a karamelizovanou cibulí

Lahůdka pro milovníky koláčů na slano. Olivy, sardele, bylinky a báječná cibulka.

Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Pečení 0:15
Koláč Středomořská

Ingredience

    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 6 velkých červených cibulí, oloupaných a nakrájených na plátky
    • 100 ml octa sherry (můžete ho nahradit směsí balzamikového a vinného octa)
    • 80 g třtinového cukru
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 pláty listového těsta (každý o váze 200 g)
    • 65 g oliv kalamata, odpeckovaných a přepůlených (nebo černých řeckých oliv prodávaných bez nálevu)
    • 12 sardelových řezů
    • 12 snítek tymiánu
    • 1 žloutek

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 ºC. V pánvi na oleji opékejte asi 20–25 minut cibuli, až zezlátne a zkaramelizuje. Vmíchejte ocet, cukr, sůl a pepř a duste asi 5 minut, až směs začne houstnout a sirupovatět.

2 Oba pláty těsta překrojte ještě napůl a položte na plech vyložený pečicím papírem. Okraje ohněte tak, abyste z těsta získali asi centimetr hluboké misky. Rozdělte na ně cibulovou směs a na tu dejte olivy, sardele a tymián. Okraje potřete žloutkem a pečte v troubě asi 12–15 minut dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

28 skvělých slaných receptů z listového těsta

Polentové hranolky s olivami a s aïoli

Olivová tapenáda s rozpečeným sýrem

Vepřové medailonky s olivovou krustou

Chňapal s olivovou salsou verde

Marinované olivy s vodkou

Marinované olivy s fenyklem

Komentáře

Obrazek uzivatele
ááách! je to mana! :-) opravdu doporučuju a věřím, že do budoucna tomu dám další varianty, ale je to lahoda :-)
Obrazek uzivatele
Máte chybu v receptu v kuchařce:
Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně
Při vaření tohoto receptu jsem udělal chybu, místo octa sherry, jsem použil víno sherry, bylo tam napsáno použijte balsamico ocet nebo sherry.
Bohužel jsem použil francouzskou kuchařku.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, pane Farský,
moc nás mrzí, že došlo k takovému nedorozumění. I kuchařce je samozřejmě položka 100 ml sherry nebo balzamikového octa myšlena jako 100 ml sherry octa nebo 100 ml balzamikového octa. Bohužel nám nedošlo, že by se to dalo vyložit i jinak :-(.

Děkujeme za upozornění a přejeme klidné dny a pevné zdraví,
redakce Apetitu

Přidat komentář