Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Žemlovka s tvarohem

Popis receptu: 
Klasická žemlovka se dvěma patry (tvaroh i jablka).
Autor: Marcela Jandová
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    5 rohlíků nebo housek 3 vejce 0,4 l mléka 2 lžíce rozpuštěného másla (+ na vymazání misky) moučkový cukr dle chuti vanilkový cukr 3 jablka 250 g tvarohu citronová kůra skořice

Příprava jídla

Zapékací misku vymažte máslem, troubu rozpalte na 180. Ušlehejte 2 žloutky s cukrem a mlékem, přidejte půlku rozpuštěného vlahého másla. Utřete tvaroh s cukrem a jedním žloutkem, přidejte vanilkový cukr a citronovou kůru. Rohlíky nakrájejte na plátky, postupně je namáčejte do mléčné směsi a vyložte zapékací formu. Navrch nastrouhejte jablka a posypte skořicí (a cukrem, pokud jsou jablka kyselejší). Nyní poklaďte další vrstvou namočených rohlíků a na ni vrstvu tvarohu. Vše zakončete vrstvou namočených rohlíků, zakápněte zbytkem másla. Dejte péct na cca. 30 minut. Mezitím ušlehejte tuhý sníh, přislaďte trochou cukru a na žemlovku navršte těsně před dopečením.
REKLAMA

Přidat komentář