
Jahodová panna cotta
Tahle senzační panna cotta je lehká jako pírko růžového plameňáka, chutná jako letní jahody se smetanou a voní jako záhon plný růží.
Ingredience
- 500 g jahod, čerstvých nebo rozmražených
- 225 g moučkového cukru, prosátého
- 2 lžíce želatiny Dr. Oetker (nebo jiné, která může projít varem)
- 250 ml smetany ke šlehání + 170 ml navíc
- 100 g mléčné čokolády, nasekané rozpuštěné máslo na vymazání formiček
Příprava jídla
1 Jahody rozmixujte dohladka a přeceďte, abyste je zbavili semínek. Jahodové pyré a cukr dejte do menšího kastrolu a na středním plameni přiveďte k varu. Povařte deset až dvanáct minut, až se objem zredukuje na polovinu. Do misky nalijte 60 ml vody, přidejte želatinu a dejte na pět minut stranou.
2 Jahodovou směs sejměte z plotny a pomalu k ní přilijte smetanu a rozpuštěnou želatinu. Směs vraťte na plotnu a za občasného míchání povařte asi 2 minuty.
3 Šest formiček ve tvaru srdíčka o obsahu 125 ml vymažte máslem. Nalijte do nich jahodovou směs a dejte na 4–6 hodin chladit.
4 Čokoládu rozpusťte se smetanou ve vodní lázni a nechte vychladnout. Srdíčka vyklopte z formiček a podávejte přelité čokoládovou polevou.
Přidat komentář