Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodová panna cotta

Tahle senzační panna cotta je lehká jako pírko růžového plameňáka, chutná jako letní jahody se smetanou a voní jako záhon plný růží.

Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chlazení 4-6 hodin
PT15M
Vaření 0:15
Pohár Italská

Ingredience

    • 500 g jahod, čerstvých nebo rozmražených
    • 225 g moučkového cukru, prosátého
    • 2 lžíce želatiny Dr. Oetker (nebo jiné, která může projít varem)
    • 250 ml smetany ke šlehání + 170 ml navíc
    • 100 g mléčné čokolády, nasekané rozpuštěné máslo na vymazání formiček

Příprava jídla

1 Jahody rozmixujte dohladka a přeceďte, abyste je zbavili semínek. Jahodové pyré a cukr dejte do menšího kastrolu a na středním plameni přiveďte k varu. Povařte deset až dvanáct minut, až se objem zredukuje na polovinu. Do misky nalijte 60 ml vody, přidejte želatinu a dejte na pět minut stranou.

2 Jahodovou směs sejměte z plotny a pomalu k ní přilijte smetanu a rozpuštěnou želatinu. Směs vraťte na plotnu a za občasného míchání povařte asi 2 minuty.

3 Šest formiček ve tvaru srdíčka o obsahu 125 ml vymažte máslem. Nalijte do nich jahodovou směs a dejte na 4–6 hodin chladit.

4 Čokoládu rozpusťte se smetanou ve vodní lázni a nechte vychladnout. Srdíčka vyklopte z formiček a podávejte přelité čokoládovou polevou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Valentýnské menu

Valentýnské menu

Jahodové mille-feuilles s omáčkou

Medové ‚objetí a polibky‘

Malinový dort

Koblihy ‚objetí a polibky‘

8 tipů, jak hravě připravit valentýnské menu

Přidat komentář