Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní vepřové

Pečená krkovice s marinádou s badyánem, koriandrem, česnekem a zázvorem.

Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
Marinování 1 hodina
PT1H30M
Pečení 1:30
Maso Asijská

Ingredience

    • 1¼ kg vepřové krkovice
    • 2 hrsti čerstvého koriandru, nasekaného
    • 4 hvězdičky badyánu
    • 4 stroužky česneku, prolisovaného
    • 20 g čerstvého zázvoru, na plátky
    • 60 ml omáčky hoisin (k dostání v prodejnách s orientálním zbožím)
    • 250 ml rýžového vína
    • 60 ml omáčky char siu (můžete si ji namíchat z medu, koření pěti vůní, červeného potravinářského barviva, sójové omáčky a sherry nebo rýžového vína)

Příprava jídla

1 Krkovici svažte provázkem do stejnoměrného balíčku.

2 Koriandr, badyán, česnek a zázvor dejte do větší mísy a navrch položte maso.

3 Omáčku hoisin, rýžové víno a omáčku char siu smíchejte a vzniklou marinádou přelijte krkovici. Nechte odležet hodinu v chladu.

4 Troubu předehřejte na 180 °C. Na dno pekáčku dejte rošt a na něj maso. Přelijte ho marinádou s badyánem, koriandrem, česnekem a zázvorem. Pečte 1 až 1,5 hodiny – maso by mělo být na povrchu lepkavé a zkaramelizované. Podávejte pokrájené na plátky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čínské menu

Kuře na víně a sójové omáčce

Křupavé nudle s kachními prsíčky

Hovězí na černých fazolích

Čínská smažená rýže

Won ton

Přidat komentář