
Pikantní vepřové
Pečená krkovice s marinádou s badyánem, koriandrem, česnekem a zázvorem.
Vydání: 2009/2
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Ingredience
- 1¼ kg vepřové krkovice
- 2 hrsti čerstvého koriandru, nasekaného
- 4 hvězdičky badyánu
- 4 stroužky česneku, prolisovaného
- 20 g čerstvého zázvoru, na plátky
- 60 ml omáčky hoisin (k dostání v prodejnách s orientálním zbožím)
- 250 ml rýžového vína
- 60 ml omáčky char siu (můžete si ji namíchat z medu, koření pěti vůní, červeného potravinářského barviva, sójové omáčky a sherry nebo rýžového vína)
Příprava jídla
1 Krkovici svažte provázkem do stejnoměrného balíčku.
2 Koriandr, badyán, česnek a zázvor dejte do větší mísy a navrch položte maso.
3 Omáčku hoisin, rýžové víno a omáčku char siu smíchejte a vzniklou marinádou přelijte krkovici. Nechte odležet hodinu v chladu.
4 Troubu předehřejte na 180 °C. Na dno pekáčku dejte rošt a na něj maso. Přelijte ho marinádou s badyánem, koriandrem, česnekem a zázvorem. Pečte 1 až 1,5 hodiny – maso by mělo být na povrchu lepkavé a zkaramelizované. Podávejte pokrájené na plátky.
Přidat komentář