Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čínská smažená rýže

Voňavou jasmínovou rýži osmahněte s fazolkami a hráškem, podávejte s omeletami a klobáskami.

Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Pečení 0:10
Rýže Asijská

Ingredience

    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 4 vejce, osolená a lehce prošlehaná vidličkou
    • 1 lžička sezamového oleje
    • 4 čínské klobásky, nasekané
    • 4 hrnky vařené jasmínové rýže
    • 200 g zelených fazolek, přepůlených, spařených
    • 250 g mraženého hrášku
    • 4 jarní cibulky, nasekané

Příprava jídla

1 Lžíci oleje rozpalte ve woku, přidejte vajíčka a krouživým pohybem je rozlijte po pánvi, smažte jednu minutu, pak omelety vyklopte na kuchyňské prkénko, srolujte je a nakrájejte na plátky.

2 Pak do woku dejte druhou lžíci oleje, přilijte sezamový olej, přihoďte klobásky a opékejte je jednu minutu. Přisypte rýži a opékejte dvě až tři minuty, pak přihoďte fazolky a hrášek a dopřejte jim další dvě až tři minuty nebo dokud hrášek nezměkne. Servírujte posypané jarní cibulkou, spolu s pokrájenou omeletou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čínské menu

Kuře na víně a sójové omáčce

Pikantní vepřové

Křupavé nudle s kachními prsíčky

Hovězí na černých fazolích

Won ton

REKLAMA

Přidat komentář