
Čínská smažená rýže
Voňavou jasmínovou rýži osmahněte s fazolkami a hráškem, podávejte s omeletami a klobáskami.
Vydání: 2009/2
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 4 vejce, osolená a lehce prošlehaná vidličkou
- 1 lžička sezamového oleje
- 4 čínské klobásky, nasekané
- 4 hrnky vařené jasmínové rýže
- 200 g zelených fazolek, přepůlených, spařených
- 250 g mraženého hrášku
- 4 jarní cibulky, nasekané
Příprava jídla
1 Lžíci oleje rozpalte ve woku, přidejte vajíčka a krouživým pohybem je rozlijte po pánvi, smažte jednu minutu, pak omelety vyklopte na kuchyňské prkénko, srolujte je a nakrájejte na plátky.
2 Pak do woku dejte druhou lžíci oleje, přilijte sezamový olej, přihoďte klobásky a opékejte je jednu minutu. Přisypte rýži a opékejte dvě až tři minuty, pak přihoďte fazolky a hrášek a dopřejte jim další dvě až tři minuty nebo dokud hrášek nezměkne. Servírujte posypané jarní cibulkou, spolu s pokrájenou omeletou.
Přidat komentář