Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dort Pupp

Exkluzivní recept Mistra cukráře Ladislava Blažka.

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 16 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
PT40M
Pečení 0:40
Dort Česká

Ingredience

    • 9 vajec
    • 200 g hladké mouky
    • 70 g cukru moučka
    • 200 g praženého kokosu
    • 75 g másla
    • 75 g margarínu
    • 200 g krystalového cukru
    • 35 g mleté kandované pomerančové kůry
    • špetku kypřicího prášku
    • 7 cl Becherovky
    • 120 g meruňkového džemu
    • čokoládovou polevu

Příprava jídla

1. Tuk vypěníme s moučkovým cukrem a žloutky, bílky vyšleháme s cukrem krystal.

2. Do mouky přidáme kypřicí prášek, pomerančovou kůru, kokos a všechno spojíme v těsto. Tím naplníme vymazanou a vysypanou dortovou formu a pečeme 40 minut při teplotě 180–190 ˚C.

3. Korpus necháme vychladnout, rozkrojíme ho na tři díly, pokropíme Becherovkou a slepíme džemem.

4. Po zatuhnutí poléváme čokoládovou polevou a zdobíme filigránem se znakem Grandhotelu Pupp.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Prosím, jsou ingredience uvedeny správně? Opravdu patří 750g másla + 750 g margarinu? Celkem kilo a půl tuků....?
Obrazek uzivatele
V recepte na tortu máte pravdepodobne chybne uvedenú gramáž na maslo a tuk. (2x750g ???) Nemá to byť náhodou 2x75g ??

Přidat komentář