Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní recept na palačinky

Snadno a rychle. Dobrota, která nabízí spousty obměn.

Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
1031 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Smažení 0:10
Cukroví Francouzská

Ingredience

    • 250 ml polotučného mléka
    • 2 vejce
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • špetka soli
    • 140 g hladké mouky
    • olej nebo máslo na opékání palačinek

Příprava jídla

V mléce rozmíchejte vejce, vanilkový cukr i sůl a postupně přidávejte mouku. Prošlehávejte metlou.

Nechte půl hodiny v chladu odpočívat. Jedině tak vám těsto nebude dál houstnout a vy ho nebudete muset ředit.

Rozehřejte pánev, slabě ji potřete olejem nebo máslem a postupně opékejte palačinky.

Tipy + triky

  • MOUKU PROSIJTE Palačinky připravujte jen z hladké, dobře prosáté mouky, vyvarujete se tak hrudek. Pokud se přesto utvoří, přelijte těsto přes jemné síto.
  • PRVNÍ PALAČINKA První palačinku neberte vážně. Poslouží vám spíš pro zkoušku, zda je pánev řádně rozehřátá a zda nedáváte příliš mnoho těsta.
  • POZOR NA MOUKU Během opékání palačinek promíchávejte těsto v míse. Mouka má totiž tendenci klesat ke dnu.
  • SPRÁVNÁ PÁNEV Spoustu práce vám ušetří pánev určená přímo na opékání palačinek. Má nízké okraje, takže se palačinky lépe vyhazují a obracejí.
  • ODSAJTE TUK Palačinky prokládejte papírovými ubrousky, abyste odsáli přebytečný tuk.
  • POHANKOVÁ OBMĚNA Zkuste těsto ze 150 g pohankové mouky s 50 g kukuřičné škrobové moučky, špetkou soli, lžičkou vinného kamene a lžící třtinového cukru. Postupně smíchejte s 300 ml mléka a lžící slunečnicového oleje.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sladké léto jako u babičky (20x jinak)!

Palačinky a lívance

Česká kuchyně – sladká jídla

Komentáře

Obrazek uzivatele
těsto velmi jemné s příjemným vanilkovým nádechem!
Obrazek uzivatele
Moje první palačinka, které jsem připravovala a povedly se úžasně!! :))
Obrazek uzivatele
Vynikající recept!

Přidat komentář