
Pikantní špagety s houbami
Řapíkatý celer s petrželkou jemně podtrhují chuťrajčat a chilli. Báječné vegetariánské jídlo.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 15 minut
Vaření 15 minut
P
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 g žampionů, nejlépe hnědých, na silnější plátky
- 1 stroužek česneku, na tenké plátky
- lístky z 1 malého svazku petrželky
- 1 cibule, najemno nasekaná
- 1 celerový řapík, najemno nasekaný
- 400g konzerva sekaných rajčat
- ½ červené chilli papričky, zbavené semen a najemno nasekané
- 300 g špaget
- sůl
Příprava jídla
1 Na pánvi zahřejte lžíci oleje, vsypte houby a opékejte na vysokém plameni tři minuty, aby zezlátly a změkly. Vsypte česnek, opékejte ještě minutu, pak vše přemístěte do misky s petrželkou. Na pánev vlijte zbývající olej, vsypte cibuli a celer a opékejte pět minut do světlezlaté barvy.
2 Vmíchejte rajčata, chilli a trochu soli, přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte nezakryté deset minut zvolna vařit. Mezitím uvařte a slijte špagety. Zalijte je omáčkou a posypte houbami. Podávejte.
2 Vmíchejte rajčata, chilli a trochu soli, přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte nezakryté deset minut zvolna vařit. Mezitím uvařte a slijte špagety. Zalijte je omáčkou a posypte houbami. Podávejte.
Přidat komentář