Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní špagety s houbami

Řapíkatý celer s petrželkou jemně podtrhují chuťrajčat a chilli. Báječné vegetariánské jídlo.
Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 15 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 250 g žampionů, nejlépe hnědých, na silnější plátky
    • 1 stroužek česneku, na tenké plátky
    • lístky z 1 malého svazku petrželky
    • 1 cibule, najemno nasekaná
    • 1 celerový řapík, najemno nasekaný
    • 400g konzerva sekaných rajčat
    • ½ červené chilli papričky, zbavené semen a najemno nasekané
    • 300 g špaget
    • sůl

Příprava jídla

1 Na pánvi zahřejte lžíci oleje, vsypte houby a opékejte na vysokém plameni tři minuty, aby zezlátly a změkly. Vsypte česnek, opékejte ještě minutu, pak vše přemístěte do misky s petrželkou. Na pánev vlijte zbývající olej, vsypte cibuli a celer a opékejte pět minut do světlezlaté barvy.

2 Vmíchejte rajčata, chilli a trochu soli, přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte nezakryté deset minut zvolna vařit. Mezitím uvařte a slijte špagety. Zalijte je omáčkou a posypte houbami. Podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

Houby v kuchyni

Přidat komentář