Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny zapečené se čtyřmi sýry

Skvělý způsob, jak využít zbylý sýr
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Zapékání: 5-8 minut
P
Italská

Ingredience

    • 400 g těstovin penne
    • 250 g žampionů, krájených na silnější plátky
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 350 ml hotové sýrové omáčky (viz Tip Apetitu; nahradit můžete směsí cca 300 g různých sýrů, třeba ementál, madeland, zlato a kaškaval, a 3 lžícemi plnotučného mléka nebo 12% smetany)
    • 250 g mladých lístků špenátu (mohou být i zmražené, např. značky Bonduelle)
    • 30 g jader vlašských ořechů, nalámaných
    • sůl a pepř na dochucení
    • 50 g plísňového sýra, nalámaného

Příprava jídla

1. Předehřejte gril. Těstoviny povařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Mezitím v kastrolu rozpalte olej a pět minut na něm smažte houby, až zezlátnou a trochu změknou.

2. Přidejte hotovou sýrovou omáčku nebo nastrouhané sýry, mléko (smetanu) a špenát a za stálého míchání tři minuty prohřívejte, až špenát ovadne. Přidejte scezené těstoviny, podle chuti osolte a opepřete. Vložte do zapékací mísy, posypte ořechy a plísňovým sýrem. Nechte pod grilem pět až osm minut, dokud sýr nezačne bublat.
Příště trochu jinak… S masem: osmažte na pánvi nejdřív čtyři plátky slaniny a pak houby.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šunkofleky tak trochu po italsku

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.10

Přidat komentář