
Pappardelle s telecím ragú
Klasická italská kombinace těstovin a skvělého ossobuca nezklame.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 dávka ossobuca
- 400 g pappardelle
- parmazán
- olivový olej
Příprava jídla
1 Nechte rozmrazit jednu dávku ossobuca a maso rozmělněte do omáčky. Směs zahřívejte v hrnci 2 minuty, dejte stranou a uchovejte horké. Uvařte 400 g pappardelle nebo jiných širokých těstovin podle návodu na obalu. Uvařené slijte, promíchejte s ragú a posypte hoblinami parmazánu. Na talíři pokapejte panenským olivovým olejem.
NĚCO NAVÍC: Připravte si krémovější verzi omáčky. V hrnci rozehřejte lžíci másla a zaprašte 2 lžičkami hladké mouky. Míchejte minutu a zalijte 100 ml smetany ke šlehání a za stálého míchání přiveďte k varu. Teprve do této směsi dejte ohřát dávku ossobuca. Ochutnejte a případně dosolte.
Přidat komentář