Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s bylinkovými knedlíčky

Během pečení se v hrnci propojí chutě slaniny, cibule, hub a vína a z obyčejného kuřete se stane dokonalý pokrm. Nejlépe chutná druhý den!

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 1 hodina
PT20M
Příprava 0:20
Maso Francouzská

Ingredience

    • 6 kuřecích prsních řízků
    • sůl
    • pepř
    • hladká mouka
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 3 cibule
    • 200 g prorostlé slaniny
    • 3 stroužky česneku
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 300 g žampionů portobelo
    • 2 bobkové listy
    • 2 lžíce rybízové marmelády
    • 3 proužky pomerančové kůry
    • 300 ml kuřecího vývaru
    • 300 ml červeného vína

Příprava jídla

6 kuřecích prsních řízků osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. V zapékacím hrnci rozpalte 3 lžíce olivového oleje a opečte na něm maso. Pak ho vyndejte.

Snižte plamen a na olej vhoďte 3 cibule, na měsíčky, 200 g prorostlé slaniny, na kostičky, a opékejte 5 až 8 minut. Přidejte 3 stroužky česneku, na plátky, zaprašte 3 lžícemi hladké mouky a pečte minutu. Přidejte 300 g žampionů portobelo, na kousky, 2 bobkové listy, 2 lžíce rybízové či šípkové marmelády, 3 proužky pomerančové kůry, 300 ml kuřecího vývaru a 300 ml červeného vína.

Přiveďte k varu, do hrnce vraťte kuře, přiklopte a dejte na 40 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Před koncem pečení masa připravte bylinkové knedlíčky. Smíchejte 100 g hladké mouky, 100 g strouhanky z čerstvého toustového chleba, lžíci hrubozrnné hořčice a 140 g másla. Pak přidejte po 2 lžicích sekaného tymiánu a petrželky, 2 vejce, sůl a pepř.

Vyválejte šest knedlíčků, přidejte je do hrnce ke kuřeti a přiklopené pečte dalších dvacet minut.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Na sobotní oběd jsem tuto "novinku" vyzkoušela. A byla to dobrota. MŇAM!!
Obrazek uzivatele
Nevíte prosím, zda by to šlo i v pomalém hrnci? Děkuji.
Obrazek uzivatele
Báječné jídlo vonící po pomerančích. Lepší je druhý den.
Obrazek uzivatele
absolútna lahôdka, oplatí sa uvariť
Obrazek uzivatele
Vyzkoušeno - vynikající. Příště vyzkouším s hovězím masem (kuřecí prsa byla moc suchá) a místo pomeranče kůru z naložených citronů :)

Přidat komentář