
Kuře s bylinkovými knedlíčky
Během pečení se v hrnci propojí chutě slaniny, cibule, hub a vína a z obyčejného kuřete se stane dokonalý pokrm. Nejlépe chutná druhý den!
Ingredience
- 6 kuřecích prsních řízků
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 cibule
- 200 g prorostlé slaniny
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce hladké mouky
- 300 g žampionů portobelo
- 2 bobkové listy
- 2 lžíce rybízové marmelády
- 3 proužky pomerančové kůry
- 300 ml kuřecího vývaru
- 300 ml červeného vína
Příprava jídla
6 kuřecích prsních řízků osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. V zapékacím hrnci rozpalte 3 lžíce olivového oleje a opečte na něm maso. Pak ho vyndejte.
Snižte plamen a na olej vhoďte 3 cibule, na měsíčky, 200 g prorostlé slaniny, na kostičky, a opékejte 5 až 8 minut. Přidejte 3 stroužky česneku, na plátky, zaprašte 3 lžícemi hladké mouky a pečte minutu. Přidejte 300 g žampionů portobelo, na kousky, 2 bobkové listy, 2 lžíce rybízové či šípkové marmelády, 3 proužky pomerančové kůry, 300 ml kuřecího vývaru a 300 ml červeného vína.
Přiveďte k varu, do hrnce vraťte kuře, přiklopte a dejte na 40 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Před koncem pečení masa připravte bylinkové knedlíčky. Smíchejte 100 g hladké mouky, 100 g strouhanky z čerstvého toustového chleba, lžíci hrubozrnné hořčice a 140 g másla. Pak přidejte po 2 lžicích sekaného tymiánu a petrželky, 2 vejce, sůl a pepř.
Vyválejte šest knedlíčků, přidejte je do hrnce ke kuřeti a přiklopené pečte dalších dvacet minut.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Vendula Borková
13. Březen 2010 12:37
Klára Bechyňová
14. Březen 2010 19:48
vladka Hořovská
21. Březen 2010 10:02
Martina Zrubecová
27. Říjen 2015 17:58
Dobrá žena
9. Listopad 2015 10:45