Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizzy s červenou paprikou a parmazánem

Sterilované papriky vám ušetří čas
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 10 minut
P
Italská

Ingredience

    • 50 g parmazánu
    • 250 g hladké mouky prosáté
    • s 1 lžičkou prášku do pečiva
    • 50 g másla
    • 120 ml mléka
    • 4–6 lžic pesta
    • 4 plátky konzervovaných paprik
    • 12 černých oliv bez pecek
    • sůl a pepř na dochucení
    • trochu oleje na vymazání pekáčů
    • velkou hrst řeřichy nebo jiných zelených
    • lístků na ozdobu

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Vymastěte dva pekáče. Do robota najemno nastrouhejte polovinu sýra, přidejte mouku, máslo a větší špetku soli. Hněťte, dokud se máslo do hmoty dokonale nezapracuje. Přidejte mléko a uhněťte měkké a trochu lepkavé těsto. (Můžete ho samozřejmě zpracovat i ručně.)

2. Rozdělte těsto na čtvrtiny a pomoučenými prsty z nich vymačkejte kolečka o velikosti dezertního talířku. Potřete pestem, posypte kousky paprik a olivami. Pečte dozlatova; trvá to asi deset minut. Ozdobte řeřichou a pomocí škrabky na brambory nastrouhejte na pizzy zbytek sýra.

Jemnější verze: Použijte plátky šunky nebo kousky tuňáka a sýr neutrálnější chuti. 

Tip apetitu
Ideální volbou je Pesto Pomodoro od Conte DeCesare z čerstvých i sušených rajčat, bazalky, piniových a kešu oříšků. 156 ml koupíte v supermarketech asi za 60 Kč.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Paprika: Zázrak z Ameriky. Jaké druhy paprik existují a jak je využít v kuchyni?

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.13

Přidat komentář