Torta alla gianduja

Torta alla gianduja

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Těsto:
110g hladké mouky
50g cukru krupice
45g másla
1/5 kypřícího prášku
10g kakaa
2 žloutky
kapka oleje extra virgin
špetka soli

Krém:
150g nutelly
50g hořké čokolády na vaření
100ml smetany
100ml mléka
1 vejce
Postup: Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odležet ve folii v lednici. Formu vymažeme máslem a vyložíme asi 2/3 těsta, vyrobíme tak dno dortu. Zbytkem těsta vyložíme formu ze stran. Ve vodní lázni rozpustíme nutellu, čokoládu, mléko a smetanu. Po vychladnutí vmícháme jedno celé vejce a nalijeme do formy, pečeme v předehřáté troubě na 
175 stupňů asi 20min.
Autor: bonofox

Obchod Apetit