Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polentové noky

Polenta by vám neměla doma chybět. Dají se z ní vykouzlit bezvadné věci. Může nahradit třeba knedlíky, noky nebo halušky a podle libosti se dá ochucovat.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Chladnutí 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 1 cibule
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 500 g instantní polenty
    • špetka majoránky
    • 1 kelímek zakysané smetany
    • 200 g brynzy
    • 1 lžíce nasekané pažitky + trocha na ozdobení hotového jídla
    • 200 g uzeného tofu, nakrájeného na kostky

Příprava jídla

1 Polentu připravte podle návodu na obale, jen do vody přidejte majoránku. Hotovou polentu nechte půl hodiny chladnout v nižším pekáčku. Pak z ní pomocí dvou lžic vytvarujte noky.

2 Zakysanou smetanu smíchejte s brynzou a prohřejte, přidejte nasekanou pažitku.



3 Cibuli nakrájejte na půlkolečka a osmahněte na oleji.



4 Tofu nakrájejte na kostičky a přidejte ho na cibulku a chvíli opékejte.



5
Pro ještě ‚vypečenější‘ chuť můžete na cibulce opéct i noky. Polentové noky servírujte se smetanovou brynzou, opečeným tofu a pažitkou.



NĚCO NAVÍC: Polentové noky s brynzou můžete ochutnat přímo v pražské restauraci Lehká hlava. Marek Mráz je často zařazuje do denního menu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

40 receptů bez masa nejen pro vegetariány

Zapečené brambory s dijonskou hořčicí

Zeleninové kari

Čočka s meruňkovým džemem

REKLAMA

Přidat komentář