
Polentové noky
Polenta by vám neměla doma chybět. Dají se z ní vykouzlit bezvadné věci. Může nahradit třeba knedlíky, noky nebo halušky a podle libosti se dá ochucovat.
Ingredience
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g instantní polenty
- špetka majoránky
- 1 kelímek zakysané smetany
- 200 g brynzy
- 1 lžíce nasekané pažitky + trocha na ozdobení hotového jídla
- 200 g uzeného tofu, nakrájeného na kostky
Příprava jídla
1 Polentu připravte podle návodu na obale, jen do vody přidejte majoránku. Hotovou polentu nechte půl hodiny chladnout v nižším pekáčku. Pak z ní pomocí dvou lžic vytvarujte noky.
2 Zakysanou smetanu smíchejte s brynzou a prohřejte, přidejte nasekanou pažitku.
3 Cibuli nakrájejte na půlkolečka a osmahněte na oleji.
4 Tofu nakrájejte na kostičky a přidejte ho na cibulku a chvíli opékejte.
5 Pro ještě ‚vypečenější‘ chuť můžete na cibulce opéct i noky. Polentové noky servírujte se smetanovou brynzou, opečeným tofu a pažitkou.
NĚCO NAVÍC: Polentové noky s brynzou můžete ochutnat přímo v pražské restauraci Lehká hlava. Marek Mráz je často zařazuje do denního menu.
Přidat komentář