
Croissant s kuřecím salátem
Chutná odpolední svačinka nebo rychlá večeře. Salát, hroznové víno, celer, sýr, oříšky. Croissant můžete opéct.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 pošírované kuřecí prsní řízky, nakrájené na kostičky
- 120 g bobulí hroznového vína, rozpůlených či nasekaných
- 2–3 nasekané jarní cibulky
- 1 větší řapík celeru, nasekaný
- 130 ml majonézy
- 50 g nahrubo nasekaných kešu nebo mandlových lupínků
- cca 1 lžička čerstvé citronové šťávy
- 4 větší croissanty
- 4 plátky ementálu (nemusí být)
- pěkné salátové listy na obložení croissantů
- sůl a pepř
Příprava jídla
1 Smíchejte kuřecí maso, hrozno, cibulky, řapíkatý celer, majonézu, kešu a citronovou šťávu.
2 Osolte a opepřete. Croissanty rozpulte a, chcete-li, opečte. Obložte je sýrem, máte-li chuť, a salátem a naplňte směsí. Hned podávejte.
Přidat komentář