Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s těstovinovou rýží, kukuřicí a fetou

Svěží a barevná kukuřičná směs s těstovinovou rýží, s citronovou šťávou a bylinkami.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Maso Asijská

Ingredience

    • 3 pošírované kuřecí prsní řízky, rozdělené na kousky
    • 400 g těstovinové rýže
    • 50 g másla, nasekaného + 1 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • cca 200 g mražené kukuřice, rozmrazené a osušené
    • 2 lžíce najemno nastrouhané bio citronové kůry
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 1 svazek bazalky, nahrubo natrhané
    • 3 lžíce pažitky, nakrájené na 2cm kousky
    • 150 g sýra feta, nadrobeného
    • mořská sůl a drcený černý pepř

Příprava jídla

1 Těstovinovou rýži uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě, aby byla ‚al dente‘. Slijte a dejte stranou.

2 Zahřejte nepřilnavou pánev na středním plameni, vložte máslo a olej a minutu prohřívejte. Přidejte česnek, kukuřici a citronovou kůru a opékejte dvě tři minuty, aby byla kukuřice prohřátá a měkká.

3 K podávání naneste kukuřičnou směs na těstovinovou rýži spolu s citronovou šťávou, bazalkou, pažitkou, fetou, solí a pepřem. Jezte ihned.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní pošírovaná kuřecí prsa

Croissant s kuřecím salátem

Salát s kuřetem a cizrnou

Thajský salát s kuřetem a nudlemi

Přidat komentář