
Plněné pečené brambory se slaninou a kukuřicí
Pečená brambora inspirovaná mexickou kuchyní. Šťavnatá slanina, jarní cibulka, kukuřice se smetanovou omáčkou.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- pečená brambora
- 6 nasekaných plátků slaniny
- 100 ml smetany ke šlehání
- 300 g mražené kukuřice
- 2 lžíce zakysané smetany
- 3 jarní cibule
- 1 nasekaná jarní cibulka
Příprava jídla
1 Na nepřilnavé pánvi opečte za častého míchání dozlatova 6 nasekaných plátků slaniny bez okraje. Slaninu dejte na talíř, pánev vytřete dosucha. Na pánvi prohřejte 100 ml smetany ke šlehání a vsypte 300 g mražené kukuřice, pořádně prohřejte a promačkejte. Sejměte z ohně. Vmíchejte 2 lžíce zakysané smetany, kolečka ze 3 jarních cibulek, ¾ slaniny a opepřete. Dejte na brambory a posypte zbývající slaninou a 1 nasekanou jarní cibulkou.
Přidat komentář