Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tuňák s těstovinami a hráškem

Pestré těstoviny
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Italská

Ingredience

    • 1 středně velkou cibuli, nakrájenou 
    • 4 plátky anglické slaniny 
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 300 g těstovin (zkuste třeba mašličky)
    • 400g konzervu krájených loupaných rajčat
    • 150 g mraženého hrášku
    • tuňáka z 200g konzervy, okapaného
    • 3 lžíce sladké či zakysané smetany
    • sůl, čerstvě mletý černý pepř, tabasco na dochucení

Příprava jídla

1. Ve větší silnostěnné pánvi opékejte na olivovém oleji cibuli a anglickou slaninu, dokud cibule nezměkne. Mezitím vařte těstoviny podle pokynů na obalu, aby zůstaly pevné na skus. K cibulce přidejte rajčata a prohřejte.

2. Tři minuty před tím, než se dovaří těstoviny, k nim přidejte hrášek. Slijte a zamíchejte spolu s tuňákem do rajčatové omáčky. Lehce přimíchejte smetanu, osolte, ochuťte trochou pepře a tabasca. Podávejte stylově v miskách.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.14
Obrazek uzivatele
:)

Přidat komentář