
Tuňák v pepřové krustě se žloutkovou omáčkou
Tuňákové steaky se žloutkovou omáčkou a citronovou šťávou.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 3 vařené žloutky
- šťáva z 1 citronu
- mořská sůl
- 100–125 ml panenského olivového oleje
- 4 steaky z tuňáka silné asi 3 cm (po 150–200 g)
- 4 lžíce směsi drcených pepřů (sečuánský, černý a zelený)
- pár snítek tymiánu
- citron při podávání
Příprava jídla
1 Na omáčku utřete žloutky s citronovou šťávou a špetkou soli. Pomalu, za stálého šlehání, přikapávejte tolik oleje, až vám vznikne hustá omáčka. Uložte do chladu.
2 Pepře promíchejte se lžičkou soli a ve směsi obalte tuňákové steaky. Rozpalte grilovací pánev nebo desku a opékejte na ní plátky tuňáka dvě minuty z každé strany – měl by zůstat uvnitř ještě trochu syrový a šťavnatý.
3 Vyjměte a ostrým nožem nakrájejte na asi 2cm proužky. Jednotlivé porce doplňte omáčkou a posypte sekaným tymiánem. Podávejte se salátem, skrojkem citronu a křupavým pečivem.
Přidat komentář