Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tuňák v pepřové krustě se žloutkovou omáčkou

Tuňákové steaky se žloutkovou omáčkou a citronovou šťávou.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Opékání 0:05
Ryby a mořské plody Středomořská

Ingredience

    • 3 vařené žloutky
    • šťáva z 1 citronu
    • mořská sůl
    • 100–125 ml panenského olivového oleje
    • 4 steaky z tuňáka silné asi 3 cm (po 150–200 g)
    • 4 lžíce směsi drcených pepřů (sečuánský, černý a zelený)
    • pár snítek tymiánu
    • citron při podávání

Příprava jídla

1 Na omáčku utřete žloutky s citronovou šťávou a špetkou soli. Pomalu, za stálého šlehání, přikapávejte tolik oleje, až vám vznikne hustá omáčka. Uložte do chladu.

2 Pepře promíchejte se lžičkou soli a ve směsi obalte tuňákové steaky. Rozpalte grilovací pánev nebo desku a opékejte na ní plátky tuňáka dvě minuty z každé strany – měl by zůstat uvnitř ještě trochu syrový a šťavnatý.

3 Vyjměte a ostrým nožem nakrájejte na asi 2cm proužky. Jednotlivé porce doplňte omáčkou a posypte sekaným tymiánem. Podávejte se salátem, skrojkem citronu a křupavým pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s pepřem a křupavými kapary

Pepřové máslo

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře

Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

Sicilský pomerančový salát s pepřem a cibulí

Vepřová roláda s růžovým a zeleným pepřem

Přidat komentář