Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová roláda s růžovým a zeleným pepřem

Roláda z vepřové plece s výraznou vůní šalvěje a smetanovou omáčkou. Podávejte s bramborovou kaší nebo bramborami.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Maso Francouzská

Ingredience

    • 1 kg vepřové plece
    • 50 g másla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 8 čerstvých šalvějových lístků
    • 2 lžičky růžového pepře
    • 2 lžičky zeleného pepře, nakládaného a propláchnutého nebo čerstvého
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • hladká mouka na poprášení masa
    • 30 ml koňaku nebo brandy
    • 300 ml hovězího vývaru
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • mořská sůl
    • vařené brambory nebo bramborová
    • kaše při podávání

Příprava jídla

1 Vepřovou plec očistěte od šlach, přebytečného tuku a pak nařízněte tak, aby tvořila zhruba obdélníkový plát o výšce dva až tři centimetry. V pánvi na dvou lžících másla zvolna opékejte cibuli a šalvějové lístky doměkka; trvá to asi pět minut. Oba druhy pepře smíchejte a nahrubo rozdrťte. Maso osolte, na vnitřní stranu rozetřete polovinu cibulové směsi, posypte třetinou pepře, zarolujte a převažte provázkem.

2 Roládu poprašte moukou a v pekáčku na zbylém másle a dvou lžících oleje na sporáku zprudka opečte ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přidejte zbylou cibulovou směs, zastříkněte koňakem a nechte ho odpařit. Podlijte částí vývaru, posypte zbytkem pepře a přiklopené pečte asi hodinu a půl doměkka. Občas podlévejte vývarem.

3 Sejměte víko, do šťávy přilijte smetanu a dejte ještě asi na 10 minut péct, až maso zezlátne a omáčka zhoustne. Před podáváním nechte maso pár minut odpočinout, odstraňte provázek a nakrájejte na plátky. Podávejte polité omáčkou, s bramborami nebo kaší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s pepřem a křupavými kapary

Pepřové máslo

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře

Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

Sicilský pomerančový salát s pepřem a cibulí

Tuňák v pepřové krustě se žloutkovou omáčkou

Jak připravit dokonalou masovou roládu?

Přidat komentář