Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

domácí listové těsto

Popis receptu: 
V případě, že listové těsto není k dispozici v obchodě..třeba pokud žijete v zahraničí.
Autor: Tereza Novotná
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    těsto 1: 250g másla 250g hladké mouky těsto 2: 4 lžíce octové vody 1 špetka soli 250g hladké mouky 1 ks vejce

Příprava jídla

Na přípravu listového těsta potřebujeme dva druhy těst, které nakonec spolu spojíme. Těsto 1: Do prosáté mouky rozdrobíme máslo a řádně prohněteme. Těsto 2: Odměříme si několik lžic teplé vody, kterou okyselíme lžičkou octa. Prosátou mouku přisolíme, přidáme celé vejce a podle potřeby zředíme ochucenou vlažnou vodou. Řádně prohněteme v hladké těsto. Těsto 2 na pomoučněném vále rozválíme a zabalíme do něho těsto 1 a vložíme na 15 minut do ledničky. Potom z obou těst vyválíme větší placku, kterou přeložíme na polovinu a tu ještě na čtvrtinu. Tím nám vznikne listové těsto, které zabalíme do ubrousku a vložíme do lednice. Postup po 15-ti minutách ještě dvakrát zopakujeme. Pak již listové těsto můžeme použít k pečení. Těsto potíráme rozšlehaným vejcem, aby drželo tvar a lépe lístkovalo.
REKLAMA

Přidat komentář