domácí listové těsto

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

domácí listové těsto

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu

Suroviny

Těsto 1
máslo 250 g
mouka pšeničná hladká 250 g
Těsto 2
4 PL
octová voda
sůl 1 špetka
mouka pšeničná hladká 250 g
vejce 1 ks
Na přípravu listového těsta potřebujeme dva druhy těst, které nakonec spolu spojíme. Těsto 1: Do prosáté mouky rozdrobíme máslo a řádně prohněteme. Těsto 2: Odměříme si několik lžic teplé vody, kterou okyselíme lžičkou octa. Prosátou mouku přisolíme, přidáme celé vejce a podle potřeby zředíme ochucenou vlažnou vodou. Řádně prohněteme v hladké těsto. Těsto 2 na pomoučněném vále rozválíme a zabalíme do něho těsto 1 a vložíme na 15 minut do ledničky. Potom z obou těst vyválíme větší placku, kterou přeložíme na polovinu a tu ještě na čtvrtinu. Tím nám vznikne listové těsto, které zabalíme do ubrousku a vložíme do lednice. Postup po 15-ti minutách ještě dvakrát zopakujeme. Pak již listové těsto můžeme použít k pečení. Těsto potíráme rozšlehaným vejcem, aby drželo tvar a lépe lístkovalo.
Autor: tess

Obchod Apetit