Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špekové knedlíky

Knedlíky s voňavým bůčkem podávejte s osmaženou cibulkou a kysaným zelím.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
52 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Maso Česká

Ingredience

    • 2 lžíce oleje
    • 750 g vepřového uzeného bůčku, na kostičky
    • 20 rohlíků nebo housek, na kostičky
    • 4 velká vejce
    • 750 ml mléka
    • 300–400 g polohrubé nebo hrubé mouky
    • sůl
    • špetka muškátového květu
    • hrst petrželky, nasekané
    • trocha oleje

Příprava jídla

1 V hlubší pánvi na oleji dozlatova osmahněte bůček. Přisypte kostičky pečiva a důkladně opečte dozlatohněda a dokřupava. Vysypte do mísy a přelijte mlékem s prošlehanými vejci. Osolte, přidejte muškátový květ a petrželku.

2 Posypte třetinou mouky a promíchejte – směs by se měla spojit. Pokud zůstává tekutá, přisypte mouku, ale rozhodně ji nemusíte spotřebovat všechnu. Promíchejte a mokrýma rukama tvarujte koule o velikosti pomeranče. Knedlíky odkládejte na pracovní plochu.

3 Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, knedlíky zlehka obalte v mouce a vhazujte je do vody. Vařte dvacet až pětadvacet minut – jakmile vyplavou, vytáhněte jeden, překrojte ho, otestujte, zda je uvařený, a pak vylovte ostatní.

4 Hotové knedlíky propíchněte vidličkou, aby z nich vyšla pára. Podávejte s dušeným kysaným zelím a dozlatova osmaženou cibulkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Knedlíky z brambor a rohlíků

Germknödel (Pařený kynutý knedlík s povidly)

Tyrolský eintopf

Tartiflette

Císařský trhanec

Přidat komentář