
Špekové knedlíky
Knedlíky s voňavým bůčkem podávejte s osmaženou cibulkou a kysaným zelím.
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 750 g vepřového uzeného bůčku, na kostičky
- 20 rohlíků nebo housek, na kostičky
- 4 velká vejce
- 750 ml mléka
- 300–400 g polohrubé nebo hrubé mouky
- sůl
- špetka muškátového květu
- hrst petrželky, nasekané
- trocha oleje
Příprava jídla
1 V hlubší pánvi na oleji dozlatova osmahněte bůček. Přisypte kostičky pečiva a důkladně opečte dozlatohněda a dokřupava. Vysypte do mísy a přelijte mlékem s prošlehanými vejci. Osolte, přidejte muškátový květ a petrželku.
2 Posypte třetinou mouky a promíchejte – směs by se měla spojit. Pokud zůstává tekutá, přisypte mouku, ale rozhodně ji nemusíte spotřebovat všechnu. Promíchejte a mokrýma rukama tvarujte koule o velikosti pomeranče. Knedlíky odkládejte na pracovní plochu.
3 Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, knedlíky zlehka obalte v mouce a vhazujte je do vody. Vařte dvacet až pětadvacet minut – jakmile vyplavou, vytáhněte jeden, překrojte ho, otestujte, zda je uvařený, a pak vylovte ostatní.
4 Hotové knedlíky propíchněte vidličkou, aby z nich vyšla pára. Podávejte s dušeným kysaným zelím a dozlatova osmaženou cibulkou.
Přidat komentář