
Játrové knedlíčky
Opravdová klasika české kuchyně, kterou ocení každý.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 100 g jater (drůbežích nebo vepřových)
- 30 g másla
- ½ malé cibule, jemně
- pokrájené
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- špetka majoránky
- půl stroužku česneku, prolisovaného
- 100 g strouhanky
Příprava jídla
1 MIXUJTE
Játra odblaňte a několika pulzy promixujte najemno. Cibuli osmahněte v pánvi na rozehřátém másle doměkka; trvá to asi 4 minuty. Pak přisypte dvě třetiny strouhanky a ještě minutu míchejte.
2 SPOJTE SUROVINY
Játra přesuňte do misky, přidejte k nim osmahnutou cibulku se strouhankou, majoránku, česnek, vejce, sůl a pepř. Promíchejte. Pokud zůstává směs tekutá, přisypávejte zbytek strouhanky.
3 TVARUJTE KNEDLÍČKY
Namočte si ruce do vody a mokrými prsty tvarujte knedlíčky. Odkládejte je na prkénko a pak je najednou vhoďte do vroucí polévky. Syrové játrové knedlíčky můžete až na půl roku zamrazit.
Přidat komentář