Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 56
Do hodiny Snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6492 kcal
Bílkoviny 609 g
Sacharidy 292 g
Tuky 314 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si na neděli skvělý dezert z řeckého jogurtu.

Suroviny

sušenky 200 g
máslové
změklé
želatina 4 plátky
šťáva a kůra
nebo hustý bílý smetanový
voda z pomerančových květů 2 PL
pistácie 4 PL
nasekané, nesolené

Postup

1

Navlhčete dortovou formu o průměru 23 cm trochou vody. Potom dno i boky vyložte potravinářskou fólií. Snažte se, aby nikde nebyly hrboly ani výrazné sklady.

2

Sušenky rozdrobte prsty v míse, přidejte máslo a spojte do dokonale soudržné hmoty. Pak ji napěchujte na dno formy a dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky.

3

Mezitím namočte na pět minut do ledové vody želatinové plátky. Na nízkém plameni zahřívejte šťávu z pomeranče s cukrem tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.

4

Želatinu vyždímejte, vložte do pomerančového sirupu, rozmíchejte a stáhněte z ohně.

5

V míse smíchejte smetanu ke šlehání a jogurt, přimíchejte pomerančový sirup, pomerančovou kůru i vodu z pomerančových květů, přelijte do formy a chlaďte přes noc nebo až tři dny.

6

Před servírováním cheesecake posypte pistáciemi.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč