Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jogurtový cheesecake

Připravte si na neděli skvělý dezert z řeckého jogurtu.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
25 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 12 řezů
Doba přípravy: Do hodiny
Chlazení přes noc
P
Dort Americká

Ingredience

    • 200 g máslových sušenek
    • 75 g másla, změklého
    • 4 plátky želatiny
    • šťáva a kůra z 1 pomeranče
    • 120 g krupicového cukru
    • 560 ml smetany ke šlehání
    • 500 g řeckého jogurtu
    • 2 lžíce vody z pomerančových květů
    • 4 lžíce nasekaných nesolených pistáciových oříšků

Příprava jídla

1 Navlhčete dortovou formu o průměru 23 cm trochou vody. Potom dno i boky vyložte potravinářskou fólií. Snažte se, aby nikde nebyly hrboly ani výrazné sklady.

2 Sušenky rozdrobte prsty v míse, přidejte máslo a spojte do dokonale soudržné hmoty. Pak ji napěchujte na dno formy a dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky.

3 Mezitím namočte na pět minut do ledové vody želatinové plátky. Na nízkém plameni zahřívejte šťávu z pomeranče s cukrem tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Želatinu vyždímejte, vložte do pomerančového sirupu, rozmíchejte a stáhněte z ohně.

4 V míse smíchejte smetanu ke šlehání a jogurt, přimíchejte pomerančový sirup, pomerančovou kůru i vodu z pomerančových květů, přelijte do formy a chlaďte přes noc nebo až tři dny. Před servírováním cheesecake posypte pistáciemi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené ovoce v jogurtu

Čokoládové bábovičky

Nízkotučné tiramisu

Jogurtová panna cotta s růžovým sirupem

Báječné nepečené cheesecaky

REKLAMA

Přidat komentář