Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Česnekovo-šafránová polévka

Výrazná chuť česneku, sherry, na zjemnění smetana a jako třešnička na dortu špetka šafránu. 

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Vaření 0:40
Polévka Francouzská

Ingredience

    • špetka šafránu
    • 15 stroužků česneku
    • 1 cibule
    • 2 řapíky celeru
    • 3 lžíce másla
    • 2 lžíce sherry
    • 1 l vývaru
    • sůl
    • pepř
    • 1 bobkový list
    • 3 lžíce rýže
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • kapka citronové šťávy

Příprava jídla

1 Zalijte špetku šafránu 2 lžícemi vroucí vody a nechte odstát.

2 Pokrájejte 15 stroužků česneku, 1 cibuli, 2 řapíky celeru a v hrnci na 3 lžících másla zvolna opékejte 10–15 minut.

3 Zvyšte plamen, přilijte 2 lžíce sherry, 1 l vývaru, šafrán i s nálevem, osolte, opepřete, přidejte 1 bobkový list, 3 lžíce rýže a vařte 15 minut, až bude rýže měkká. Nakonec zjemněte 150 ml smetany ke šlehání a dotáhněte kapkou citronové šťávy. Podávejte s krutony.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jehněčí polévka s kuskusem

Mrkvová polévka s koriandrem

Salsa jako polévka

Středomořská rybí polévka

Brokolicová polévka

Květáková polévka s knedlíčky

Milionová polévka

Lososová krémová polévka

Cizrnová polévka

Blesková minestrone

Pórková polévka

Bylinková jarní polévka

Avgolemono

Cibulačka s pancettou

Krémová ředkvičková polévka

Fazolová polévka s těstovinami

Nudlová polévka s krevetami

Balkánská polévka se zeleninou

Arabská polévka s cizrnou a špenátem

Polévka s batáty a kozím sýrem

REKLAMA

Přidat komentář