Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lososová krémová polévka

Jemná krémová polévka s lososem, pórkem a bramborem.
Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 20 minut
P
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 2 pórky
    • 300 g brambor
    • 1 l rybího nebo zeleninového vývaru
    • kůra z 1 citronu
    • 150 ml smetany
    • 330 g sterilované kukuřice
    • 200-300 g lososa
    • sůl
    • pepř

Příprava jídla

1 Zvolna dvě minuty opékejte 2 pórky, na kolečka. Vsypte 300 g brambor, na kostky, zalijte 1 l rybího nebo zeleninového vývaru, nastrouhejte kůru z 1 citronu a vařte asi 12 minut doměkka.

2 Vylovte polovinu zeleniny a uschovejte. Přilijte 150 ml smetany a rozmixujte.

3 Přidejte 330 g sterilované kukuřice, slité, 200–300 g lososa, na kostky, i odloženou zeleninou. Mírně povařte 4 minuty. Osolte, opepřete.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s lososem a whisky

Lososové rillettes

Přidat komentář