Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

citronová kůra 2 PL
vanilkový extrakt 0.5
krystalový cukr 215 g
sýr ricotta 750 g
Philadelphia nebo Buko
máslo 125 g
roztopené
čokoládové sušenky 3 bal
Disco s mléčnou náplní
mouka pšeničná hladká 2 PL
vejce 4 ks
zakysaná smetana 300 ml
Předehřejeme troubu na 160°C.Dortovou formu vyložíme pečicím papírem.Vezmeme si dva balíčky Disko a vyndáme z nich krémovou náplň, aby nám zbyly jen sušenky. Ty rozmačkáme, promícháme s máslem a rukama nebo skleničkou napěchujeme do formy.Dáme na 30 minut do lednice.Mezitím smícháme sýr, cukr, vanilkovou esenci, citronovou kůru, mouku a postupně po jednom vejci a šleháme. Nakonec přišleháme také kysanou smetanu. Všechny sušenky z posledního balíčku nasekáme na čtvrtky nebo půlky a přimícháme do hmoty.Vzniklou náplň nalijeme na těsto a pečeme 75- 90 minut. Poté otevřeme dvířka trouby a 2 hodiny sušíme.Cheese Cake se poté chladí ještě 5 hodin v led

Obchod Apetit