
Uživatelský
recept
recept
Cheese Cake
Popis receptu:
Cheese Cake, který jsme si s rodinou dávali v New Yorku byl přesně takový, jako je tento. Je to jeho nejjednodušší variace, ale zaručeně se nespletete tím, že to jednoduché bývá často tím nejlepším. Je skutečně dokonalý.
Autor: Barbora Kašová
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
vejce: 4
hladká mouka: 2 lžíce
citrónová kůra: 2 lžíce
vanilková esence: 0,5 lžičky
krystalový cukr: 215 g
přírodní sýr Philadelphia nebo Buko: 750 g
Roztáté máslo: 125 g
Rozdrcené máslové sušenky: 250 g
kysana smetana: 300 ml
Příprava jídla
Předehřejeme troubu na 160°C. Dortovou formu vyložíme pečicím papíremSušenky rozmačkáme, promícháme s máslem a rukama nebo skleničkou upěchujeme do formy. Dáme chladit na 30 minut do lednice.Sýr smícháme s cukrem, vanilkovou esencí, citronovou kůrou, moukou a přidáváme postupně po jednom vejci. Šleháme a nakonec přidáme kysanou smetanu. Opět prošleháme.Hmotu náplň nalijeme na těsto a pečeme 75 - 90 minut. Po této době otevřeme dvířka trouby a 2 hodiny sušíme.Ceese cake se chladí ještě pět hodin v lednici.
Přidat komentář