Žemlovka jablečná

Žemlovka jablečná

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu

Suroviny

1 veka (den stará), 1/2 l mléka, 2 vejce, 500 g jablek, 120 g pískového cukru, mletá skořice, vanilkový cukr, 150 g másla, 50 g rozinek, moučkový cukr
1. Den starou veku nakrájíme na tenké krajíčky a 1/3 rozložíme na dno máslem vymazaného pekáče. 2. Vejce rozšleháme v mléce a 1/3 přelijeme krajíčky veky v pekáčku. 3. Oloupaná, jadřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky a 1/2 rozložíme na veku do pekáčku. 4. Jablka posypeme polovinou cukru a ochutíme skořicí a vanilkovým cukrem. 5. Překryjeme další 1/3 krajíčků veky a vše opakujeme se zbývajícími jablky, cukrem a rozinkami. 6. Poslední 1/3 krajíčků veky zalijeme zbývajícím mlékem s vejci, zakapeme rozehřátým máslem a dozlatova upečeme ve vyhřáté troubě (doba pečení cca 40 min). 7. Před podáváním žemlovku pocukrujeme.
Autor: keny

Obchod Apetit