Máslová bábovka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Máslová bábovka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu

Suroviny

200g másla, 250g cukru, 4 vejce, 400g hrubé mouky, 1/4 l mléka, 1 lžíce rumu, vanilka, citronová kůra, 1 prášek do pečiva, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy
Rozetřeme máslo, napěníme je s cukrem a postupně přidáváme žloutky. Do napěněné hmoty přidáváme střídavě po lžících mouku a mléko. Přidáme rum, vanilku a jemně ustoruhanou citronovou kůru. S poslední moukou vmícháme prosátý prášek do pečiva a pevný sníh z bílků došlehaný se lžící cukru. Těsto naplníme do dobře vymazané, hrubou moukou nebo strouhankou vysypané formy a pečeme stejnoměrně v předehřáté troubě 35-40 min. Částečně prochladlou bábovku opatrně vyklopíme a hned pocukrujeme. Upečená bábovka má být na povrchu nahnědlá, ne světlá. Péct cca na 200°C, po 30 min ale snížit na 150°C.
Autor: keny

Obchod Apetit