Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Máslová bábovka

Popis receptu: 
Zbyňkova bábovka
Autor: Zbyněk Šrubař
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    200g másla, 250g cukru, 4 vejce, 400g hrubé mouky, 1/4 l mléka, 1 lžíce rumu, vanilka, citronová kůra, 1 prášek do pečiva, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy

Příprava jídla

Rozetřeme máslo, napěníme je s cukrem a postupně přidáváme žloutky. Do napěněné hmoty přidáváme střídavě po lžících mouku a mléko. Přidáme rum, vanilku a jemně ustoruhanou citronovou kůru. S poslední moukou vmícháme prosátý prášek do pečiva a pevný sníh z bílků došlehaný se lžící cukru. Těsto naplníme do dobře vymazané, hrubou moukou nebo strouhankou vysypané formy a pečeme stejnoměrně v předehřáté troubě 35-40 min. Částečně prochladlou bábovku opatrně vyklopíme a hned pocukrujeme. Upečená bábovka má být na povrchu nahnědlá, ne světlá. Péct cca na 200°C, po 30 min ale snížit na 150°C.
REKLAMA

Přidat komentář