Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Bublanina z piškotového těsta

Popis receptu: 
Recept z Frenštátu
Autor: Zbyněk Šrubař
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    6 vajec, 220g cukru, 50g másla, 180g hrubé mouky, tuk na vymazání a hrubá mouka na posypání formy, 500g čerstvého nebo zmrazeného ovoce

Příprava jídla

1. Žloutky našleháme s polovinou cukru do pěny, přidáváme po kapkách vlahé máslo a nakonec střídavě vmícháváme pevný sníh z bílků a hrubou mouku. 2. Formu vymažeme dobře tukem, vysypeme moukou nebo strouhankou, vložíme těsto a posázíme očištěným, popř. na kousky nakrájeným ovocem. 3. Aby ovoce nekleslo příliš ke dnu, kde by se připalovalo, promícháme zejména měkké ovoce s troškou piškotových drobtů a nebo s hrubou moukou. 4. Pečeme zvolna asi půl hodiny.
REKLAMA

Přidat komentář