Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Bublanina z piškotového těsta

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Bublanina z piškotového těsta

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

6 vajec, 220g cukru, 50g másla, 180g hrubé mouky, tuk na vymazání a hrubá mouka na posypání formy, 500g čerstvého nebo zmrazeného ovoce
1. Žloutky našleháme s polovinou cukru do pěny, přidáváme po kapkách vlahé máslo a nakonec střídavě vmícháváme pevný sníh z bílků a hrubou mouku. 2. Formu vymažeme dobře tukem, vysypeme moukou nebo strouhankou, vložíme těsto a posázíme očištěným, popř. na kousky nakrájeným ovocem. 3. Aby ovoce nekleslo příliš ke dnu, kde by se připalovalo, promícháme zejména měkké ovoce s troškou piškotových drobtů a nebo s hrubou moukou. 4. Pečeme zvolna asi půl hodiny.
Autor: keny

Obchod Apetit