Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Losos se špenátem v listovém těstě

Popis receptu: 
Recept podle Rady ptáka Loskutáka
Autor: Zbyněk Šrubař
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 balení listového těsta, 1 polovina lososa - filet, 400 g listového špenátu (může být i mražený), 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, 150 ml smetany ke šlehání, 2 stroužky česneku, 1 šalotka, 1/2 svazku kopru, citrónová šťáva, bílý pepř, sůl, 2 vejce, Brambory

Příprava jídla

Z těsta vyválíme dva pláty o něco delší než dva za sebou položené filety z lososa. Špenát spaříme (zmražený rozmrazíme) a důkladně zbavíme vody. Šalotku s česnekem posekáme najemno a necháme zrůžovět na másle. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a odstavíme. Lososa opepříme, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. V kastrolku zpěníme máslo, zasypeme hladkou moukou, zalijeme smetanou a uvaříme hustý bešamel. Osolíme, opepříme a do chladnoucího vmícháme žloutek a nasekaný kopr. Na pečicí papír dáme plát vyváleného listového těsta. Dospodu položíme lososa, na něj bešamel a navrch dáme špenát. Těsto zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v rozpálené troubě při 160 °C dozlatova asi 30 minut. Podáváme teplé, nakrájené na šikmé řezy, nejlépe s koprovým bramborem.
REKLAMA

Přidat komentář